От х:

Днес в x:

Франция спира продажбите на iPhone 12 заради нивата на радиация

Френски регулатор поиска моделът iPhone 12 на Apple, който се продава в търговската мрежа вече три години, да бъде изтеглен от френския пазар, тъй като тестове са показали електромагнитна радиация над допустимите нива, предаде ДПА. 

Френската агенция, отговаряща за регулацията на телекомуникационния сектор, нареди вчера конкретният модел "повече да не се предлага за продажба по всички канали за дистрибуция във Франция", като постановлението би трябвало да влезе в сила незабавно, се посочва в прессъобщение. 

Първоначално Apple не реагира на инициативата, представяйки вместо това следващото поколение на смартфона си - iPhone 15. 

Френският регулатор неотдавна е тествал 141 телефона в лаборатория, за да определи колко електромагнитна радиация поглъща тялото по време на работата на устройството. Установено е, че при iPhone 12 се превишава лимитът за пряк контакт с тялото - например когато устройството е в ръката на потребителя или в джоба му. 

Apple днес оспори твърденията, заявявайки, че моделът е сертифициран от множество международни организации като отговарящ на световните стандарти за радиация, предаде Ройтерс. 

Технологичният гигант посочва, че е предоставил на регулатора множество собствени и изготвени от трета страна лабораторни резултати, които доказват, че устройството отговаря на приложимите световни разпоредби и стандарти. 

Компанията заяви, че оспорва резултати от проверката на френския орган, но ще продължи да работи с него, за да покаже, че изпълнява изискванията. 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини