От х:

Днес в x:

14 горски пожара в региона на Хасково. Сред причините-небрежност на стопани и мигранти

Изображение 1 от 2

    14 горски пожара са възникнали от началото на годината до момента на територията на Хасковска област. Често при анализите се стига до извода, че сред основнит епричини за подпалването на горите е небрежност от страна на земеделски стопани или на преминаващи мигранти през териториите им. Това става ясно от обменената информация при срещата на ръководството на “Югоизточно държавно предприятие”– Сливен с областният управител на Хасково Гинка Райчева.

    Директорът на ЮИДП инж. Димчо Радев, неговия заместник инж. Станимир Сотиров и директорите на Държавните горски и ловни стопанства от областта са запознали областната и екипа й пожароопасния сезон и мерките за предотвратяване на пожари в горските територии, както и снабдяването с дърва за огрев на местно население за предстоящия зимен сезон. Срещата е инициирана от структурата, която стопанисва държавните гори на територията на региона.

    Според лесничеите ключът към борбата с пожарите е превенцията. В област Хасково ЮИДП разполага с 19 противопожарни автомобила, като от предприятието планират закупуването на още 12 такива заради добрата им маневреност и възможността им да навлизат на труднодостъпни места.

    По отношение на предстоящия отоплителен сезон, при стрешщата е станало ясно, че през тази година общо заявените количества дърва за огрев са 22 000 кубика за областта, като към момента 75% от доставките са изпълнени. До средата на септември от предприятието планират да са задоволили на 100% населението, за да се избегне напрежение и предизборни спекулации.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини