От х:

Днес в x:

Вежди Рашидов е внесъл в парламента оставките си като председател на Комисията по културата и медиите и като депутат

В деловодството на парламента, в 11:46 ч.. и 11:51 ч. днес са постъпили последователно две писма от Вежди Рашидов до председателя на Народното събрание (НС), потвърдиха от пресцентъра на парламента. С първото Рашидов подава оставка като председател на Комисията по културата и медиите, а с второто - като народен представител.

До оттеглянето на Рашидов се стигна в резултат на негови непремерени думи към жените, жертва на насилие, изречени в почивката на извънредното заседание на Народното събрание в понеделник - 7 август, на което се обсъждаха промени в Закона за защита от домашното насилие и в Наказателния кодекс. Повод депутатите да прекъснат ваканцията си беше случаят с 18-годишното момиче от Стара Загора.

В същия ден, след като изказването на Вежди Рашидов стана публично известно, от ПГ на ГЕРБ-СДС поискаха той да  се оттегли от председателското място в медийната комисия и от Изпълнителната комисия на партията, а скулпторът се извини за думите си. Днес сутринта граждани се събраха пред сградата на парламента с настояване Вежди Рашидов да подаде оставка и като народен представител. Малко преди протеста дойде и официално съобщение, че Вежди Рашидов се оттегля и като депутат, и като член на ГЕРБ и напуска политиката.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини