От х:

Днес в x:

Взривове събудиха Киев

Украинските военни предупреждават за възможни атаки с дронове в района на столицата на страната Киев и заявяват, че са задействани противовъздушни части.

Новината идва, след като късно в сряда Киев беше ударен от отломки от безпилотни самолети.

Обстрелът очевидно е повредил административна сграда в район Соломиански, като са били счупени прозорци и са отчетени структурни повреди между 9-ия и 11-ия етаж, съобщи Sky News.

Както съобщават от ВВС на ВСУ, в Киевска, Сумска, Полтавска, Черниговска и Черкаска област има заплаха от използване на ударни БЛА.

"Внимание! Заплаха за използване на ударни БЛА за столицата! Насочете се към укритие!" - подчерта пред УНИАН ръководителят на киевската военна администрация Серхий Попко.

През нощта на 2 август руските окупационни войски отново атакуват Украйна с безпилотни самолети камикадзе. Врагът изстреля 37 безпилотни самолета.

Военновъздушните сили на ВСУ регистрираха изстрелването на няколко групи атакуващи дронове наведнъж. Както стана известно по-късно, руснаците са изстреляли дронове от Курск, Приморско-Ахтарск (Руска федерация) и Чауда (Крим). По-голямата част от дроновете са били насочени към регионите на Киев и Одеса.

Силите за отбрана успяха да свалят 23 вражески дрона. По-специално 11 дрона бяха свалени над Одеска област.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини