От х:

Днес в x:

7 от 10 американци вярват в ангели

В сравнение с дявола, ангелите се ползват с по-голямо доверие в Съединените американски щати - приблизително 7 от 10 американци вярват в ангели, показва ново съвместно проучване на Центъра за изследване на обществените отношения и Асошиейтед прес. 

„Хората копнеят за нещо по-висше от тях самите, отвъд тяхното разбиране", казва Джак Грогър, капелан на бейзболния тим „Лос Анджелис Ейнджълс“ и дългогодишен капитан от пожарната в Южна Калифорния, който е помагал на много хора в най-тежките им моменти.

Според него това търсене на нещо по-възвишено може да приеме много форми - от следване на религия до изработване на самостоятелна цел и, разбира се - вяра в ангели.

„За много хора ангелите са по-много безопасни за поклонение“, казва Грогър, който също така е пастор на църква в Ориндж, Калифорния, и свещеник на хокейния отбор „Анахайм Дъкс“ от НХЛ. Хората се обръщат към ангелите за утеха, казва той. Те са нещо познато, редовно се появяват в поп културата и в Библията. В сравнение с тях, поклонението на Исус е много по-ангажиращо, смята  Грогър, който проповядва, че ангелите са част от Божието царство. 

Вярата на американците в ангелите (69%) е почти на едно ниво с вярата в Рая и силата на молитвата, но е превъзхождана от вярата в Бог или някаква висша сила (79%). По-малко възрастни американци вярват в дявола или Сатаната (56%), астрологията (34%), прераждането (34%) и в това, че материалните обекти могат да имат духовна енергия, като например растения, реки или кристали (42%), сочи новото проучване.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини