От х:

Днес в x:

Петър Стратиев и Николай Попов с медали от държавното по колоориентиране

    Хасковският спортен клуб „Компас 1994“ записа силно участие в Държавното първенство по колоориентиране, провело се в град Бяла, област Варна, от 20 до 23 юли 2023 г. В състезанието участваха 380 състезатели от 30 клуба от страната. Хасковският клуб бе представен от 10 състезатели, съобщи председателят Тодор Стратиев.

    Програмата започна с пролог на 20 юли и продължи на 21 юли със спринтовата дистанция, които се проведоха в морското градче и околностите му. В следващите два дни състезанията продължиха в околностите на близкото село Попович с горските стартове от дългата дистанция и щафетите. Високите температури, които доближиха 40 градуса, бяха основните предизвикателства пред състезателите наред с трудните трасета в гористата пресечена местност. Хасковските колоездачи бяха оборудвани с велосипеди за планинско колоездене и проявиха завидни умения, голяма воля и се представиха достойно в четирите старта.

    В индивидуалните стартове от държавното първенство много добре се представиха 18-годишните ни девойки Ивана Йорданова и Дияна Янева, които заеха съответно 5-то и 7-мо място, 8-мо и 10-то място. Добро класиране записаха Димитър Гълъбов с 14-то място при момчета до 12 г., Христина Дюлгерова с 16-то място при девойките до 16 г. и Даяна Попова с 16-то място при жени елит. Най-добре караха Николай Попов с 3-то място в спринта при 45-годишните и Петър Стратиев с две първи места в спринта и дългата дистанция при 50-годишните мъже.

    В неделния ден бе гвоздеят на програмата, когато се проведоха зрелищните щафетни състезания. Шампионките ни от миналата година при 20-годишните девойки Дияна Янева, Ивана Йорданова и Даяна Попова тази година се състезаваха в елитната група на жените и заеха почетното 10-то място. Смесената ни щафета Даниел Йорданов на 13 г., Христина Дюлгерова на 15 г. и Димитър Георгиев на 12 г. се състезаваше в групата на 16-годишните юноши и завърши на 11-то място. Най-интересно беше при мъжете елит, където участваха 23 щафети. Нашите представители Николай Стилев, Петър Стратиев и Делчо Йорданов се наредиха на почетното 12-то място като оставиха 11 отбора след себе си.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини