От х:

Днес в x:

Тежки боеве за Бахмут, украинските сили настъпват от север и юг

Украинските военни водят ожесточени боеве с руските окупатори в района на Бахмут, заяви говорителят на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна Андрей Ковальов. В Бахмутското направление украинските сили продължават да водят настъпателни действия северно и южно от град Бахмут, съобщава Military Media Center.

"По направленията Орехово-Василевка-Прасковеевка, Клешчиевка-Андреевка тежките боеве продължават без промяна на обстановката", каза говорителят.

Ковальов добави, че противникът оказва силна съпротива, използва резерви, но търпи загуби.

Според анализатори от Института за изследване на войната (ISW), въоръжените сили на Украйна продължават контранастъпателните операции по северния и южния фланг на Бахмут и постигнат ограничен успех. Институтът отбеляза, че кадрите с геолокация показват, че украинските военни са напреднали в горския район на Клешчиевка, на 7 км северозападно от Бахмут.

Ситуацията в Бахмут отдавна е доста сложна. Руснаците са здраво окопани в града, така че е много трудно да бъдат изтласкани оттам. Но според ISW през последните 24 часа украинските сили за отбрана са провели контранастъпателни операции в поне три сектора на фронта и са се придвижили напред.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини