От х:

Днес в x:

Протестиращи прекъснаха мача на Григор Димитров на Уимбълдън

ротестиращи нахлуха на корта и прекъснаха мача на Григор Димитров на "Уимбълдън". Българският тенисист играе на корт №18 срещу японеца Шо Шимабукуро. При резултат 6:1, 1:0 в полза на Димитров мъж и жена влязоха на корта и разпиляха пъзели, като гръмнаха и оранжеви конфети.

По-късно се оказа, че те са от организацията "Просто спрете петрола", която напоследък прекъсна няколко спортни събития, включително и световното първенство по снукър. Заради въпросната организация "Уимбълдън" засили мерките за сигурност, което доведе до опашки, а зрители се оплакаха, че чакат с часове, за да влязат на трибуните.

От "Уимбълдън" съобщиха, че двамата протестиращи са арестувани за нарушаване на реда и нанасяне на щети и са изведени от кортовете.

Двубоят на Димитров беше прекъсван и два пъти заради дъжд - първо при 5:1 за българина, а след това и точно след протеста, докато служителите разчистваха корта. Мачът трябваше да се проведе вчера, но беше отложен за сряда заради дъжда. В момента Димитров вече води с 4:2 във втория сет срещу квалификанта от Япония.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини