От х:

Днес в x:

Борисов: Народът искаше кабинет и ние потиснахме егото си - нещо, което Петков не можа

"Досега бях на среща с голяма украинска делегация. Просто чудовищни неща стават в Украйна. Война. Хората имат неотложни нужди. А ние продължаваме да си говорим тук. Не съм слушал г-н Петков и не мога да коментирам акцентите на това, което в казал той. Но мразя такива сравнения като „смокинови листове”. Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод коментара на съпредседателя на ПП Кирил Петков, че ГЕРБ използва плаващо мнозинство с ДПС и „Възраждане“, което е проблем за партията му.

"Ясно им беше казано „искате ли да направим коалиция”. Тя носи гарантирано мнозинство. Така работи демокрацията. Те казаха, че искат само ГЕРБ да подкрепи правителството. Назначиха си министри, премиери, нарушиха всичко, дадохме им мандата. Сега от какво искат да ни лишат? От правото да гласуваме нашия закон, който е по-добър? Не знам какво е казал, но така работи еднолична власт – същата, която беше и служебното правителство, на партия с 30 и няколко депутата. Нашите депутати са 69. Нашите закони са по-добри и събират мнозинства. Ние трябва да се откажем от тях, за да приемем по-лошите, така ли? Нямаме ангажимент към тях и ще си гласуваме по темите, по които сме поели отговорност", подчерта Борисов. 

"Българският народ искаше редовно правителство, ние потиснахме цялото си его, което явно Петков не може, или Бориславова не може. Аз сглобка не съм правил и няма да участвам в сглобките им", категоричен беше лидерът на ГЕРБ. И допълни: "Умението да управляваш е да можеш да правиш мнозинства, така работи парламентарната република, президентската работи по друг начин. Навсякъде върви чистка с поставени навсякъде техни хора, дори на цели фамилии искат да им се намери място, столове. Какво на Асен Василев като власт не му е дадено? Данъчните служби, ние нямаме нито един човек там, митниците – нямаме нито един там, АДФИ, през МВР той има БОП, полиция, жандармерия, гранична, вътрешна сигурност и пак не им стига власт". 

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    То
    тоя смешник Борисов
    5 -1
    09:53, 22 юни 2023
    Детето е негово - всички разбраха! Къщата в Барселона е с пари които е получавал я за петрол или газ от Русия я за наркотиците през границата!И това всички го разбраха! Нямало да даде ДНК проба, всички знаем защо!И чекмеджетете - някой изобщо съмнява ли се че са истински! И тоя човек, как може накава наглост - излиза и лъже, и лъже, и лъже ... страшно нещо са политиците, трябва да ги изтрепем до крак!Как да очакваме да се приемат техните предложения за закони, нали ще искат да се прикриват тия лъжци и крадци.Такава НАГЛОСТ! Вижте къде е рУмъния, къде сме ние. ...
  • 2
    Та
    Талибан Пеевски
    2 0
    13:20, 22 юни 2023
    Празни приказки всичкото е сделка срещу имунитет.Точно теб никой не те искаше даже и тия дето ще те изперат.Ти им подкрепяш псевдо проекта и излизаш чист за следващите 2-3 години поне
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини