От х:

Днес в x:

Хасковлии: За пореден път надраскаха камбанарията на „Ямача“

    За пореден път надраскаха камбанарията до монумента „Света Богородица“ в хасковския парк „Ямача“, сигнализира читателка на Haskovo.net.

    По стените и парапетите на камбанарията има много надписи, „възхваляващи“ мъже или младежи, „изявени“ предимно в лични си живот. Голяма част от писанията пък показват любовни отношения между партньори. Освен това по стълбището имаше много фасове и черупки от семки.

    „Това прави грозно впечатление за посетителите на камбанарията, която привлича не само хасковлии, но и гости на града. Ясно е ,че има недобросъвестни граждани, но не смятам, че ние добросъвестните трябва да гледаме тази гледка. Мисля, че е редно да се чисти и поддържа“, коментира хасковлийката. Тя смята, че при необходимост може да се монтират повече камери за видеонаблюдение с цел да се ограничат подобни прояви, а дори и евентуални увреждания на камбанарията, смятана за един от символите на града.

    За случая отправихме запитване към Община Хасково. От там заявиха, че през последните две години са направили 2 текущи ремонта. Единият е по договор от 2020 г. на стойност 8407,15 лева с ДДС за сваляне и възстановяване на част от вароциментовата мазилка, боядисване на същата; изработка и монтаж на стъклен под; боядисване на парапет и стъпала. Другият ремонт е извършен по договор от 2022 г. на стойност 4791,50 лева с ДДС - сваляне и възстановяване на част от вароциментовата мазилка и боядисване на същата.

    Отделно от това - периодично, когато се появят драсканици, камбанарията се чисти и поддържа от Туристическия информационен център в Хасково. Заради сегашното състояние, предстои ново почистване, увериха от общинската администрация, но призоваха хората да бъдат по-отговорни, защото увреждането на който и да е обект, струва пари.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ив
      иВАН гАРЕЛОВ
      57 -4
      11:18, 20 юни 2023
      Енкич, Елис, Нури, Реджеп, Емине........
      В Хаскьой не останали българи.
      Сигурно вече сме задминали съседен Кърджали по търскоговорящо население.
      Но има още път към дъното...
      • Sd
        sdsmax
        7 0
        21:58, 20 юни 2023
        Хванете ги, задължете родителите им да платят 10м2 еталбонд, и приказката ще приключи.
    • 2
      Ня
      Някой
      51 -5
      12:06, 20 юни 2023
      В центъра на града 80-90% се виждат само мургави " индианци" , пингвини ,чува се разговори на турски език....луда работа ! Като тръгнеш от паметника на Капитан Петко войвода към Общината, забележете какви хора седят по- пейките....
    • 3
      Ле
      Левски
      11 -1
      18:36, 20 юни 2023
      Да се спират,защото скоро и тяхната джамия ще стане на шарилки!!!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини