От х:

Днес в x:

Покойник стои жив 3 дни. Скриха аналгина по аптеките. Преглед на местната преса

"Покойник стои жив 3 дни", съобщава вестник "Хасковска Марица" във водещо заглавие. Случката, която намирисва на трагикомедия, се разиграла в Харманли. 64-годишният Васил Узунов се споминал в петък. Роднините му решили да го погребат същия ден, но се оказало, че всички чиновници от отдел ГРАО в местната община запразнили. Никой от тях не искал да прекъсне коледната си отпуска, за да издаде смъртен акт. Само че без такъв погребението е невъзможно. Актът бил оставен за понеделник, за когато е и "официалната" смърт на покойника. Почти като "Параграф 22". В харманлийски вариант.

"Скриха аналгина заради скъпи заместители", плаши хората с главоболие "Марица". Най-масовото хапче срещу главобол у нас било скатавано в аптеките заради по-скъпи и най-вече некачествени заместители с подобни имена. Например "Алгозол" на някаква си румънска фирма, който освен че е 91 (!!!) стотинки хапчето, не помагал, разправят потърпевши. Искаме си аналгина!

"Майка с пагони и юристка с коледни бебета 2009". 5 са родените бебета по време на коледните празници. Сред тях се откроява момиченце, цели 4.6 килограма. Майката трябва да е слушала много или по точно да е изпълнявала много... заповеди. Дамата е армейка от местното военно поделение на Кенана. Колежка по коледно раждане е Галя Янкова - юрист от фирма "Дерони". На щастливите коледни майки - честито! На щастливите татковци - повече свинско и винско.

"Роми гърмят с държавен кюмюр" - водещо заглавие на страница втора. Двама социално слаби от Димитровград си продали евтиното твърдо гориво, получено по програмата за социални помощи. При това Социалните ги хванали. Сега мургавелковците ще трябва да възстановят левовата равностойност на горивото и са лишени от него за следващата година.

"КДК стана на 60". За по-младите, КДК означава Клуб на дейците на културата. И 60 /все още/ не е средната възраст на членовете му.

ДПС Свиленград дари с лакомства 1200 малчугани от детските градини на града. 4 фирми с евросертификати за перфектните производители - още заглавия от вътрешните страници.

"Дирят шизофреник, пребил до смърт майка си", водещо заглавие на страница 3-та. Тялото на 70-годишната старица било открито на хасковската улица "Георги Кирков", предполага се, че убиецът е собствения й син.

На страница 4-та - пространен материал къде са прекарали празниците баровците от местния спортен и политически елит. Местата са като елитарността им - непретенциозни. С изключение на Григор Димитров. Превръщащият се в хронична надежда на българския тенис разпускал под жаркото слънце на остров Мавриций.

Дереджето в хасковския съд през изминалата година е предмет на обстоен обзор на страница 5-та.

Нищо интересно на спортна страница.

Днес "Новинар юг" не излиза. За тези, които са в трепетно очакване - ще се чете чак следващата година.

Това бе по интересното от местната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини