От х:

Днес в x:

Група макаци избягаха от чешки зоопарк

Група гребенести макаци избяга от зоологическа градина в Чехия, недалеч от границата с Германия. Местната полиция съобщава, че маймуните са били умишлено пуснати от вандал в понеделник вечерта, предаде ДПА.

Две от животните са били заловени, но други шест все още бяха  на свобода вчера следобед, съобщи говорител на зоопарка в Дечин.

Полицията е арестувала един мъж, обвинявайки го, че е влязъл в зоопарка около 21:00 ч. в понеделник вечерта и е повредил електрическата ограда около заграждението на маймуните. 

Според чешките медии 42-годишният мъж е бил хванат при опит да проникне в близката селска кръчма. Той е дал положителна проба за канабис, съобщиха от полицията.

Зоологическата градина остава затворена, а служителите на зоопарка се надяват, че маймуните сами ще се върнат в заграждението си, когато огладнеят.

Говорителката на зоопарка призова обществеността да не се опитва сама да улови приматите. Те имат силна захапка и могат да бъдат опасни, каза тя.

Гребенестият макак е маймуна от дъждовните гори, която произхожда от Индонезия. Дечин се намира в близост до граничния район с източната германска провинция Саксония, само на 80 км южно от германския град Дрезден, посочва ДПА.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини