От х:

Днес в x:

Над 480 полицаи са се грижили за реда на забраненото шествие на "Безсмъртния полк" на 9 май

484 служители на МВР са били ангажирани за опазване на реда и сигурността по време на забраненото шествие на "Безсмъртния полк" на 9 май пред МОЧА.

Това каза служебният вътрешен министър Иван Демерджиев по време на парламентарния контрол относно действия и/или бездействия на органите на МВР по време на забраненото шествие в центъра на столицата на т. нар. "Безсмъртен полк" на 9 май 2023 г. и по време на предшестващото го незаконно възстановяване на плочата на Монумента на окупационната червена армия (МОЧА). Питането отправи депутатът от ПП/ДБ Стоян Михалев.

С цел недопускане на нарушения са били изградени кордони от полицейски служители, обясни вътрешният министър, който цитира и всички получени постановления от СДВР.

От МВР не са съдействали за провеждането на мероприятието, а са обезпечили реда за оттеглянето на хората от мероприятието. Вътрешното ведомство не е оставило групите да влязат в противоречия и полицаите не са допуснали грубо нарушение на обществения ред, увери Иван Демерджиев.

Той добави, че МВР са получили уведомлението за забрана на "Безсмъртния полк" едва на следващия ден, a забраната на кмета Йорданка Фандъкова е била издадена след като самото шествие е било започнало

От парламентарната група на БСП се ядосаха на поставените въпроси от депутата от ПП/ДБ Стоян Михалев и запитаха коя е тази червена окупационна армия. Социалистите настояха да отпадне следващия въпрос на Михалев, който отново касае МОЧА, но искането им не бе уважено.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини