От х:

Днес в x:

Хасково е домакин на финалите на хандбалния шампионат за девойки

    Хасково е домакин на държавното първенство за девойки до 16 години. Двубоите започнаха днес в зала „Вълчо Даскалов“ в спортен комплекс „Спартак“.

    В състезанието участват 6-те най-добри отбора на България в тази възраст. Те са разделени в две групи. Домакините от ХК „Хасково“ стартираха участието си с двубой срещу „Бъки“. Гостите от Габрово поведоха още през първото полувреме, като на почивката имаха аванс от 4 гола. След паузата хасковлийки се опитаха да обърнат развоя на мача, но не успяха и загубиха с 23:20. До голяма степен за поражението допринесоха пропуснатите от хасковлийки 6 дузпи.

    „Момичетата играха добре, но от притеснение пропуснахме 6 дузпи. Не успяхме да пробием вратарката на „Бъки“, която е и национална състезателка на България“, коментира старши треньорът на хасковлийки Ирина Миладинова.

    Вторият мач за хасковлийки е срещу „Панагюрище“ и ще се играе от 18:30 часа днес. Ако домакините успеят да победят, ще влязат във финалната четворка.

    В другата група са отборите на „Сливница“, „Бяла“ и „Локомотив“ (Горна Оряховица).

    Мачовете от груповата фаза продължават и в събота, когато са и двубоите за пето и шесто място, както и полуфиналите. В неделя от 10 часа е малкият финал, а от 12 часа е двубоят за титлата.

    По време на шампионата имаше поставена кутия за събиране на дарения за 19-годишния хандбалист от Минерални бани, който страда от левкимия.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини