От х:

Днес в x:

Съдът с маски заради сифилис. Махнаха шефа на ДАА. Преглед на печата

Съдът с маски заради сифилис, пише в челно заглавие над главата днес „Хасковска Марица”. Предпазните маски на съдията и полицаите, които втрещили хората в съдебната палата в края на миналата седмица, били заради подсъдим, болен от сифилис.

Директорка със 700 лв. коледни, учителите с 250 лв., пише в другия акцент на първа страница. Педагозите в СОУ „Д-р Петър Берон” в Свиленград щели да получат по четвърт хилядарка за празниците, докато шефката им Веска Вангелова щяла да се радва на 700 лв. Темата коментират учители, както и самата директорка. Извънредните пари, които някои ще получат, други не, както и размерът им, са най-вълнуващата тема за разговор преди Коледа. Какво да се прави.

Ски писта и луксозна хижа за 1 млн лв. в Тънково, информира още на първа вестникът. Туристическият център бе открит официално в събота.

Сапунджиев сменя Анастасов в ДАА, пише в акцента на втора страница. Новият шеф досега бе заместник на стария. За още една рокада пише изданието на страницата. Мюмюн Искендер бе свален от поста ликвидатор в Цигарената, на мястото му отива Киро Киров, човек на ГЕРБ. Другият ликвидатор – Васил Зографов, остава.

Предадохме на Франция Дениз Тюркмен, информира на трета страница изданието. Екстрадицията бе постановена от окръжния съд в Хасково.

Референдум или 18 млн. лв. за черен пиар, пише на 4 страница в броя. Темата на материала е допитването за новините на турски език, кратки мнения дават лидери на политически сили и сдружения.

Изненада: шефът на ДАА махнат, фармацевт взе Безмитна, тези две заглавия са над главата в „Новинар юг” днес. Автомобилната инспекция в Хасково вече ще е само отдел, трима са съкратени. Само не става ясно защо това е изненада.

Фармацевтът, която поема Безмитната пък е 44-годишният Мартин Стоянов, специалист по митническа политика, но има второ висше по фармация.

Мераклия за магистрат в удар на 506 бона от Киряка, пише в акцента на криминалната страница. Бившият шеф на РПУ-то в Бяла Слатина Тони Костадинов бил сгащен с бандата, обирала сейфове в цялата страна. Ексначалникът бил мераклия за пост в окръжния съд във Враца.

Снощи, вероятно след редакционното приключване на броя, стана ясно, че Тони Костадинов е бил кандидат за спец по охраната, не за магистрат. Това бе обяснено от министър Цветан Цветанов по Нова телевизия.

Военните имоти са темата на обширен материал на 6 и 7 страница в броя. Заглавието е „Военните имоти – огледален образ на държавата”.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини