От х:

Днес в x:

Йордан Стоев: Подкрепих избора на Гешев, но сега му искам оставката

„Аз подкрепих кандидатурата на Иван Гешев, понеже той отговаряше на критериите. Не подкрепих предишните искания за неговото освобождаване, защото те бяха недоказани. Подписах настоящото предложение не заради натиск, а защото от първоначалната фактология, с която бяхме запознати, може би са извършени определени нарушения”. Това заяви Йордан Стоев, член на ВСС, подписал искането за оставка на Гешев в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS. Той обрисува мотивите си с пример – ако един водач 3 години не е нарушавал правилата, но на третата година ги наруши, трябва ли да си затваряме очите.

Според него е необходим да се мине катарзис, за да се изчистят всички противоречия, за да бъде запознато обществото. „Главният секретар е изпратил нашето предложение, което е заведено в деловодството, главният прокурор се е запознал, той трябва да отговори в едноседмичен срок, след което се насрочва заседание и след това ще се премине към процедурата по същество”, допълни Стоев.

Той отказа да разкрива подробности за предстоящата процедура по освобождаването на главния прокурор Иван Гешев, защото ще участва в нея. 

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини