От х:

Днес в x:

Иван Гешев събра заместниците си

Главният прокурор Иван Гешев е събрал всичките си заместници, съобщи NOVA. Очаква се в 10 часа обвинител номер 1 да направи изявление за първи път, след като номинираната за премиер Мария Габриел, а след нея и шестима членове на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, поискаха предсрочното му отстраняване.

Шестимата внесоха на 12 май искане за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев заради тежко нарушение на служебните му задължения. Предложението беше подписано от Георги Кузманов, Йордан Стоев, Калина Чапкънова, Светла Бошнакова, Огнян Дамянов и Гергана Мутафова. В него са описани обстоятелства около първоначалните действия по разследването на взрива до автомобила на Гешев на 1 май.

Иван Гешев се върна от Щатите в събота през нощта, а днес по план трябва да замине за Португалия. Процедурата за неговото отстраняване започва да тече, след като той получи документите, с които се иска освобождаването му. Според правилата на ВСС той трябва да бъде уведомен незабавно за искането. В тях обаче не е записано дали това трябва да стане лично, или по електронен път.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини