От х:

Днес в x:

Двама мъже на 25 и 41 години са привлечени като обвиняеми за незаконно превозване на мигранти през територията на област Перник

Двама мъже са привлечени като обвиняеми за незаконно превозване на мигранти, съобщи полицията в Перник.

Случаите са от 4 май т.г., когато в близост до пътен възел „Даскалово“ и пернишкото село Мещица бяха задържани два микробуса с мигранти. Общо в двете возила бяха открити 58 нелегално пребиваващи граждани на Афганистан. Двамата шофьори, превозили чужденците, са мъже на 25 години от Русе и на 41 години от София. Същите са задържани първоначално за срок до 24 ч. В рамките на проведените процесуално-следствени действия часовият диапазон е удължен до 72 ч. с прокурорско постановление. Наложена им е мярка за неотклонение „задържане под стража“. Законът предвижда лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба от 5 000 до 20 000 лева.  

Над 30 мигранти от афганистански произход бяха заловени в Пернишко в края на миналата година. Чуждестранните лица бяха открити при преминаване на главния път между градовете Брезник и Батановци в района на махала „Палилула“ на село Велковци.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини