От х:

Днес в x:

47 местни бизнесмени закрепостени заради неплатени данъци

47 бизнесмени от Хасково и региона са с отнети задгранични паспорти, заради натрупани дългове към бюджета, информираха от териториалната дирекция на НАП-Хасково. Сумите на некоректните платци са над 5 хиляди лева, уточниха от пресслужбата. Общо 1580 обезпечителни мерки са наложили данъчните от началото на годината. Най-ефективната санкция за местните бизнесмени е запориране на имот. Другите мерки са запориране на банкови сметки, заплати, автомобили и търговски разрешителни.

Действията явно дават резултат защото само за последните 4 месеца от фирми са постъпили 3 808 327 лева просрочени задължения. От началото на годината, публичните изпълнители е събрала общо 9 и половина милиона лева. Сред изплатените суми има и големи от порядъка на 150 хиляди и 200 хиляди лева.

Вариантите за събиране на задълженията са два. В първия, данъчните провеждат разговори с фирми, имащи текущи обороти, които могат цялостно или частично да погасят задълженията си. Ако поканата за доброволно плащане не бъде уважена в 7 дневен срок или не бъдат предприети никакви доброволни действия, следват принудителните мерки.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини