От х:

Днес в x:

Библиотеката в Трън отчете рекорден брой посещения през миналата година

Близо 7000 са регистрираните посещения в библиотеката към Народно читалище "Гюрга Пинджурова 1895 г." в Трън. Това показват данни от програмата на институцията за изминалата година, оповестена на сайта на местната администрация. Документът предстои да бъде разгледан и приет на сесията на Общинския съвет в четвъртък.

Броят на регистрираните читатели в трънската библиотека през 2022 г. е 1176. Двеста и тринайсет от тях са деца, а останалите 963 - възрастни. Направени са още 6873 посещения, което е с 1250 повече от предходната година. През 2022 г. във фонда на институцията са постъпили и 449 нови книжни издания. Триста и деветдесет от тях са дарени, а 59 са закупени със средства от бюджета на читалището. От библиотеката в Трън посочват, че с цел популяризиране на дейността си, през 2022 г. са организирали множество дейности за различни аудитории. Най-честите й посетителите са използвали интернет и копирни услуги. Търсели са още информация чрез различни онлайн търсачки. Общият фонд на читалищната библиотека в Трън наброява 25 092 тома литература. От институцията допълват, че броят на посетителите в двата й в отдела - за деца и възрастни непрекъснато расте.

По повод великденските празници, през 2021 г. библиотеката в Трън дари 50 броя нови и актуални заглавия от художествената литература на частния дом за възрастни хора в пограничния град.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини