От х:

Днес в x:

Фондация от брезнишко село организира великденска инициатива, насочена към хората от третата възраст

Петнайсет възрастни жители на брезнишкото село Ноевци ще бъдат зарадвани с великденски хранителни пакети. Това съобщи за БТА Боряна Цветкова - председател на Управителния съвет на фондация „Бъдеще за Ноевци“, стояща зад инициативата.

Жестът на внимание е насочен към самотно живеещи възрастни хора, както и към такива в затруднено положение. Акцията се осъществява за втори път. Празнични пакети за Великден и Коледа са раздадени и миналата година на общо 27 възрастни жители. Сред продуктите, които възрастните хора от Ноевци ще получат на 13 април, са козунак, яйца, кекс, меденки, ръчно изработена картичка и поставка за яйце - дело на децата от детската градина в селото. Основните средства за кампанията са предоставени от пекарната в центъра на населеното място.

От „Бъдеще за Ноевци“ коментираха, че работят и над други инициативи в полза на местната общност. В момента неправителствената организация събира средства за поддръжка и закупуване на столове за църковния храм „Св. Николай Чудотворец“ в Ноевци. По тяхна инициатива през миналата година беше обновен обликът и на автобусните спирки в селото. Те бяха брандирани със сцени от историята на България.

Фондацията защити и реализира проект за изграждане на сурвакарски кът за отдих, намиращ се пред читалището.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини