От х:

Днес в x:

Изложба „Бащи и синове“ на семейство Сергинови се открива на 11 април в Перник

Изложба „Бащи и синове“ подготвят Кирил, Борис и Кристиян Сергинови. Това съобщи на БТА доайенът Кирил Сергинов. Експозицията съдържа маслена живопис, акварел, гваш, акрил и художествени инсталации и ще бъде подредена в най-голямата художествена галерия „Любен Гайдаров“ в Перник.

Това е третата семейна изложба на Сергинови. Досега са показвали свои произведения на съвместни прояви в Перник през 2019 г. и София през 2021 г. Последната им експозиция съдържа изцяло нови творби, част от които отправят и призив „Правете музика, не война!", сподели Сергинов - дядо.

Кирил Сергинов е един от първите български рок музиканти и  от първите алтернативни художници, работили през 60-те, 80-те и 90-те години на двадесети век. Участвал е и е организирал множество концерти, изложби и неформални културни събития, свързани с музиката, литературата и изобразителното изкуство.

През 1957 година създава група „Щастливия магнит“ , а през 1962 година - първата в Перник рок група „Пернишките братя“ и става притежател на една от първите бас-китари, изработени в България.

Творческите му проекти като художник са в областта на акварела, живописта. пърформънса, инсталацията, фотографията.

Негови стихове са публикувани в различни български издания. Член на СБХ, секция „Живопис“ и Международно сдружение „МАСТЕР“.

Борис Сергинов е професор-доктор по интериорен дизайн в Нов български университет.  Кристиян Сергинов е студент. Всички освен художници, са и музиканти.

Изложбата ще бъде открита на 11 април.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини