От х:

Днес в x:

Американци ще правят римейк на "Дзифт"

Преди няколко дни продуцентите на „Дзифт" ми показаха оригинален договор, сключен с американска компания, която иска да откупи правата за повторно реализиране на този филм - за римейк.

Това каза за КРОСС директорът на Националния филмов център Александър Донев. Той допълни, че след общо взето една година преговори, в момента най-сетне този договор е вече пред подписване. Ще се появи американски вариант на „Дзифт"- естествено пренесен в американска среда с американски актьори.

"Седмият фестивал на българското кино в Ню Йорк, където ще бъде показан и „Дзифт" е много добра платформа за представяне на съвременното българско кино.  Неговият традиционен характер, добрата организация, факта че той се очаква и се търси от българската общност в Съединените щати. Публиката в един доста голям периметър около Ню Йорк идва за прожекциите. Всичко това ни кара да вярваме,че този фестивал е изключително важен и има смисъл да бъде подкрепян и да продължи да се развива по-нататък", допълни Александър Донев.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини