От х:

Днес в x:

В Хасково информираха земеделските стопани за възможностите за подкрепа

Изображение 1 от 3

    В Хасково се проведе седмото събитие, част от Националната информационна кампания „Възможности за подкрепа на земеделските стопани – 2023 г.“ на Български фермерски съюз. То беше открито от председателя му Георги Стоянов, който запозна присъстващите с мисията и дейността на организацията. Той подчерта и основната идея на кампанията - информиране на земеделските стопани за всички възможности, от които могат да се възползват.

    В първия панел „Очаквания към старта на Кампания 2023 – възможности и основни предизвикателства за агросектора“ Аделина Стоянова - директор на дирекция „Директни плащания“, Петър Кировски - директор на дирекция „Растениевъдство“ и Даниел Илиев - експерт в Министерство на земеделието, разясниха новите интервенции и правила при директни плащания и агроекология за 2023 г. В частта „Възможности за подкрепа на агросектора чрез Плана за възстановяване и устойчивост на България“ Анна Петрова от дирекция „Развитие на селските райони“ към Министерство на земеделието, представи всички нови възможности за подкрепа на инвестиции в агросектора през 2023 г. по Плана. В третата част експертът от Български фермерски съюз Николай Вюстен направи експертна оценка относно съвместимостта на проектите с финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост с принципа за „Ненанасяне на значителни вреди“, след което в дискусионен формат бяха обсъдени въпроси и възникнали казуси.

    Събитията продължават, като те са с отворен достъп за всички заинтересовани в градовете: Кърджали, Смолян, Плевен, Перник, Благоевград, Видин, Свищов и Велико Търново.

    „Български фермерски съюз“ е национално представено сдружение с нестопанска цел, а членовете му вече наброяват стотици представители от всички сегменти на земеделието и преработвателната промишленост. Част от идеите, задачите и предизвикателствата, които са заложени при структурирането на организацията са свързани с подобряване дейността и конкурентоспособността на земеделските стопани, производители, преработватели и търговци, прецизно управление на селското, горското и рибовъдните стопанства, провеждане на активен диалог с държавните органи.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини