От х:

Днес в x:

iPhone ще има Touch ID и Face ID вградени в дисплея до 2026г.

Биометричната верификация добавя важен компонент на сигурност към традиционните пароли и шаблони за отключване. Аpple имат богата история на иновации в мобилната индустрия и от години работят над Touch ID сензор, която се вгражда в екрана. Технологията все още не е намерила приложение в реален продукт на пазара.

Анализатори дори предвидиха, че Apple са се отказали напълно от проекта. Припомняме ви, че компанията спря да използва Touch ID и премахна Home бутона с iPhone X от 2017г. Биометричният сензор след това бе интегриран към някои версии на iPad. В голяма степен собствениците на по-новите версии iPhone разчитат предимно на Face ID за отключване на екрана.

Apple са регистрирали патент на технология, с която да осигурят по-висока производителност от конкурентните сензори за отпечатък в Android. Новият проект предвижда комбинация от късовълнова инфрачервена технология с оптична система за изображения. Освен разчитане на пръстовия отпечатък при допри с екрана ще се определя модела на вените, оксигенацията на кръвта, пулса, влажността и наличието на ръкавици.

Вграждането на Touch ID в екрана на iPhone ще е възможно в следващите 2-3 години, според корейския блог Navar. Това означава, че технологията ще е достъпна най-рано през 2026г. Дългосрочните планове на Apple предвиждат освен Touch ID в екрана на iPhone да се вградят още Face ID и селфи камерата.

По този начин компанията може да изостави напълно Dynamic Island в своите смартфони през 2026г.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини