От х:

Днес в x:

60 - годишен японец пробягва света, притичва от Хасково до Свиленград за ден

Кампей "гълта" километрите редом с ТИР-овете .......

60 - годишния японец Кампей Хазака, който от две години обикаля света с тичане, днес навлезе в хасковска област. Според графика му той ще остане тук най -много 1 ден. За това време Кампей планира да тича до Свиленград и утре вече да напусне България. До завършване на околосветския маратон на Кампей му остава да премине през Близкия Изток, Иран, Китай и през февруари 2011-та година благополучно да се върне в родната Осака.

Японецът тръгнал оттам на 30-ти декември 2008 година. Оттогава пресича Тихия океан и Съединените американски щати - от Лос Анжелис до Ню Йорк. После пресича Атлантика с ветроход, защото дал обет да не ползва помощта на никаква машина.

Заварихме Кампей в умерен крос между селата Горски извор и Клокотница. Докато тичаше, Японецът учтиво ни обясни, че остават още 7 км. до спирката му за кратка почивка. Извини се за слабия си английски и ни подмина, гордо облечен в яркожълтата си светлоотразителна жилетка, заета му от български полицай. На нея с флумастер, авторитетно бе изписано POLICE .

...на които не пропускаше да помаха любезно

7 км. по - нататък бе щабът на маратонеца, заедно с продуцента, режисьора и идеолога на бягането - Норихико Охата. Мъжът от Йокохама ежедневно прави стотици фотоси на Кампей и ги качва в популярния уеб сайт YouTube. До момента посещенията в страницата за Кампей там надхвърляли 1 млн. Оказа се, че маратонската обиколка на света е инициатива за подкрепа кандидатурата на Япония за олимпийските игри през 2016 година. В началото на октомври тази година Токио загуби битката от Рио Де Жанейро, но Кампей не спира своето тичане.

Околостветският маршрут

60 - годишният мъж е един от най-известните комедийни актьори в родината си. Женен е и има две деца и двама внуци. Самоопределя се като посланик на добра воля по света.

Георги Христов

Идеологът на околостветската обиколка-Норихико Охата/отдясно/
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини