От х:

Днес в x:

Полицията арестува бременна в 7-мия месец с кола, пълна с мигранти

Бременна в 7-мия месец жена е заловена от полицията с мигранти в колата си край Хасково.

Арестът е станал в района на пети километър. Униформени от Областната дирекция на МВР в Хасково, ГДНП и Военна полиция са проверили автомобила. В него е имало четирима чужди граждани без документи. Единият от тях е бил в багажника.

Освен жената и мигрантите, са арестувани още двама души. Единият от тях е военен и е шофирал екскортираща кола. Другият е пътувал в автомобила с жената и мигрантите.

Бременната жена е задържана и друг път. Тя е хващана от органите на реда зад волана, включително и след употреба на наркотици, посочи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Тя и останалите двама мъже, които са превозвали и съпътствали мигрантите, са били следени от доста време, обясни министърът.

По информация на военно-окръжния прокурор на Пловдив Христо Анчев, цитиран от bTV, задържаните са признали, че са превозвали още четирима мигранти, които обаче били свалени заради повреда в автомобила. Оставени са в района на парк „Кенана“.

Води се разследване от Военна полиция. Мигрантите са в център за настаняване. Бременната жена е откарана в болница, тъй като при залавянето й е обяснила, че има нужда от медицинска помощ.

По-късно от Прокуратурата уточниха, че ситуацията и задържането са на 10-ти март.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини