От х:

Днес в x:

Срещи с любими писатели в читалища „Заря“ през март

    Срещи с любими писатели предстоят тази седмица в Читалище „Заря“.

    На 15-ти март гостува Мария Пеева, по-известна във виртуалното пространство като Мама Нинджа. Тя ма хиляди последователи в интернет мрежата и провокира дискусии по теми, които вълнуват всеки, защото са свързани със семейството, родителството, касаят реакциите ни като част от обществото. И това Мария Пеева прави в своята неповторима стилистика-с грамчета от неподправеното си чувство за хумор като Мама Нанджа.

    Мария е дългогодишен преводач, автор на стотици статии и разкази, автор на романите „Писмо до сестра ми" заедно с Люси Рикспуун, "Инцидент в Мадрид" и "Новата съседка". Читателите могат да се срещнат и разговарят с популярната блогърка на 15-ти март от 18 ч. в Камерната зала на читалището.

    По-рано през деня в ОУ „Христо Смирненски“ ще бъдат представени детските й книжки, в които разказва историята на един обичан и обгрижван домашен котарак, който излиза на улицата и се изгубва-„Дневник на котарака беглец“ и Зимно приключение от серията.

    На 17-ти март е премиерата в Хасково на излезлия в края на 2022 г. роман на академик Владимир Зарев „Объркани в свободата“, в който авторът засяга вечната тема за властта и можем ли да бъдем истински свободни, ако доброволно се откажем от свободата си.

    Срещата с читателите е от 18 ч. в Камерна зала.

    И двете инициативи са по проект“читалища“ и са финансирани по общинската наредба за подпомагане на културни събития.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини