От х:

Днес в x:

С изложба започна честването на 55 г. от основаването на ПГДС „Цар Иван Асен II“

    С изложба на рисунки и фотоси започна честването на патронния празник на Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“ в Хасково и отбелязване на 55 г. от създаването й.

    Във фоайето на училището бяха подредени 38 творби на ученици от различни класове, включително и два колажа с фотоси. Темата на изложбата бе „Моето училище“. Тя бе открита официално днес в присъствието на ученици, директорката Маргарита Топалова, заместничките й Маргарита Андонова и инж. Диана Димитрова.

    Топалова заяви, че рисунките ще бъдат оценени от жури, а най-добрите творци ще бъдат наградени на 21 март.

    Във връзка с патронния празник на гимназията и честване на 55 г. от създаването й са предвидени различни събития през тази седмица и тя ще протече под мотото „Царската гимназия празнува“. На 15 март от 14:30 часа ще има футболен турнир между ученици от ПГДС „Цар Иван Асен II“ и ПМГ „Акад. Боян Петканчин“. На 18 март от 10 часа е организиран поход до паметника на цар Иван Асен II край село Клокотница и засаждане на дръвчета. На 20 март от 18 часа в театър „Иван Димов“ ще бъде представена постановка на училищното театрално ателие „Обичам сцената“: „Борислав“ – историческа драма в 5 действия из царуването на Ивана Асеня“. Кулминацията ще бъде на 21 март от 10 часа в двора на гимназията, където ще се състои ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на владетеля.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини