От х:

Днес в x:

Богата програма за 165 г. от основаването на читалище „Заря“

    Богата програма е предвидена за 165 г. от основаването на хасковското Образцово народно читалище „Заря“, съобщи на пресконференция днес председателят Красимир Кръстев, който е начело на настоятелството вече 23 години. Той е и най-дългогодишният председател на културната институция.

    „Програмата е доста амбициозна. Включва общо 11 прояви“, каза Красимир Кръстев. Той уточни, че програмата започва от утре, 10 март, когато от 16 часа е предвидена творческа среща и съвременен концерт на ученици от Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“ в Пловдив и възпитаници на Музикалната школа „Манол Иванов“. През следващите дни и месеци са предвидени и други концерти, представяне на книга, международен конкурс за компютърна рисунка и колаж „Творчество без граници“, празник на младия талант, изложба на компютърна школа „Вале“, изложба на школа „Колорит“, музикален и танцов спектакъл. Програмата ще завърши на 26 май, когато от 18:30 часа ще има тържествено събрание – концерт, посветен на 165-годишнината от основаване на читалището.

    Цялата програма по дни и часове може да я видите в една от снимките.

    ОНЧ „Заря – 1858“ е първото читалище в Южна България и четвъртото по ред у нас, създадено е само две години след читалищата в Свищов, Лом и Шумен. В момента в културното средище в областния град има 17 състава, сред които школи по чужди езици, солфеж, китара, Хор „Родна песен“. В тях занимания се провеждат с около 280 деца. В читалището работят общо 25 служители, като заплатите им са увеличени с 10% от началото на годината.

    Залата на читалището е с много добра акустика. Припомняме, че в нея беше направен ремонт преди около 5 години. Предстои да се кандидатства по проект за подмяна на седалките в залата.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Н
      Н
      14 -6
      12:24, 9 мар 2023
      Браво Кръстев! 👍
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини