От х:

Днес в x:

Любов по време на война в новия албум на Ники Качаров

“34’ Love” е заглавието на новия албум на Ники Качаров. Албумът, който не случайно излиза на годишнината от нахлуването на Русия в Украйна, включва девет песни и вече може да бъде намерен в онлайн платформите Spotify, Аpple Music и YouTube. 

“Това са 34 минути песни, дължината е 34 минути и си дадох сметка, че вече май само за любов пиша, което е малко тъжно и малко весело в същото време”, заявява за БТА авторът. “Явно настроението ми беше такова и всички песни са по-скоро емоционално и романтично обвързани - до такава степен, че ми дойде желание следващият албум да е само хеви метъл”, добавя с усмивка Качаров. 

След като завършва висшето си образование във Франция, основателят на българските групи “Апокалипсис” и “Ера” успешно ръководи големи енергийни фирми в Европа, Близкия изток и Северна Африка, а в момента е изпълнителен директор на международна компания в Египет. Никога не губи обаче дълбоката си връзка както с България, така и с музиката. 

Над дома на Ники Качаров в Кайро се вее българското знаме, а в студиото му се раждат песен след песен, дори след дълги и изтощителни работни дни. Казва, че трудно може да твори на друг език, освен на български. 

Обича смислени текстове, които казват нещо. Понякога ги пише сам, друг път попада на стихове, които са вдъхновение за мелодия. “В новия албум има няколко песни, които са писани от жени поети, освен един - този за старите момчета, който някой ми предложи и аз харесах и взех, той е писан от мъж,” обяснява Качаров.

Ако трябва да избере една строфа, която изразява настроението на албума, то тя е “Прекрасен ден, очите ти блестят и седим на върха на тоз безумен свят”. 

“Едно време се подигравахме на казионните групи, защото пеят само за слънце море и любов, но май с годините се връщаме към основните, базови ценности, и във време на война мисля, че единственото положително нещо, което трябва да се изрази е любов”, казва Ники Качаров. 

Съпреживява войната отблизо заедно с жената до себе си, която е украинка. Една година след началото на конфликта с горчивина заявява “Войната е гадост за цялото човечество, опасност за цялата демокрация и прогрес и срам за тези, които я направиха.” 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини