От х:

Днес в x:

Задържаха 24-годишен, издирван в Германия за трафик на хора

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи 24-годишен турски гражданин, издирван за каналджийство в Германия. Тя му бе наложена от Окръжен съд – Хасково вчера, съобщиха от Темида.

Младият мъж е бил арестуван на ГКПП „Капитан Андреево“ при влизане в страната ни от Турция на 6 февруари 2023 г. За него е била издадена Европейска заповед за арест, издадена от Районен съд в град Амберг, Германия, за провеждане на наказателно производство за подпомагане на незаконна миграция – незаконно влизане и пребиваване на територията на страната на две лица от турски произход, скрити в сандък в полуремарке.

Съдът в Хасково прие, че е налице обоснованото предположение за извършено престъпление. В представената от прокуратурата Европейска заповед за арест ясно и точно са опаси всички детайли на извършеното престъпление – време, място и засегнати лица. Съдът прецени, че е налице реална опасност мъжът да се укрие, като в тази насока отчита факта, че той е чужд гражданин, няма постоянен адрес и каквито и да било данни за неговата свързаност с България, а и престъплението касае международен трафик на хора. По тези съображения с постановеното определение се взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ като гаранция за явяването на задържаното лице пред съда в основното производство по екстрадиция.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини