От х:

Днес в x:

Военна клетва на площад „Свобода“ за първи път от 37 години насам

    За първи път от 37 години военната клетва на новопостъпилите в редиците на Втора тунджанска механизирана бригада военнослужещи беше положена в центъра на Хасково.

    „Заклевам се в името на Република България да служа честно на народа си, да спазвам Конституцията, законите на страната и уставите на въоръжените сили.“ Клетвените думи изрекоха 47 мъже пред погледите на развълнуваните си близки и роднини.

    Преди това приветствие към тях отправи командирът на Втора тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Станимир Христов.

    Той насърчи новопостъпилите в редиците на Българската армия и им напомни, че с клетвата си поемат задължението пред народ и родина за опазване на националната сигурност и териториалната цялост на страната: „Това е ден, който вие никога няма да забравите. С произнасяне на заветното „Заклех се“ отдавате вашите сили за Република България. Помнете тези думи и задълженията, които ще изпълнявате оттук насетне да бъдат в интерес на България“.

    Гости на церемонията бяха кметът на Хасково Станислав Дечев, заместник-областният управител Мартин Узунов, архиерейският наместник на Хасковска духовна околия отец Георги Тодев, командири на военни формирования от гарнизон Хасково, генерали и офицери от резерва.

    Деветима от военнослужещите ще се върнат на служба в Хасковското поделение след обучението си.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Хи
      Химена
      21 -9
      13:16, 27 яну 2023
      Вече не ме е страх от трета световна война . Тези храбри бойци ще скочат с гърди и други органи напред и ще ме защитят. Имам им пълно доверие .
    • 2
      Df
      dfgh
      14 -11
      14:09, 27 яну 2023
      Млади хора, но важи максимата пушка хваща, работа не подхваща ...
      Ако тия хора работят за обществото вместо да държат пушки, щяхме да сме добре вече, но лошото е че накрая тия пушки, ще се обърнат срещу нас.
    • 3
      Ha
      Ha
      1 -29
      16:25, 27 яну 2023
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 4
      И
      И
      1 -4
      23:44, 27 яну 2023
      Цирк .
    • 5
      11
      111Ф
      5 -2
      01:01, 28 яну 2023
      През далечната 1996–та година Януари месец влезнах в казармата,и си спомням един си плати тогава за да го уволнят от казармата престоят му в нея беше точно два часа като новобранец и след два часа си тръгна уволнен,и замина за Германия при родителите си за да работи там защото те имаха бизнес там и за да не си губи излишно времето с тъпоти също така,а други се правеха на болни или се осакатяваха сами само и само да не влезнат в казарма и да не бъдат войници,а сега в днешно време стана обратното плащат си за да станат войници и от болни и сакати се правят на здрави само и само да влезнат в армията като служещи,защото е държавна работа и военния устав е тотално променен няма нищо общо с този от преди тридесет години,а ако устава не беше променен бъдете сигурни,че никои нямаше и да си помисли да ходи доброволно и по собствено желание в днешната Българската Армия.днешната българска армия това не е армия това е една спомагателна група която заедно с окаяните български полиция,жандармерия и гранична полиция пазят една телена ограда на българската граница която ограда не може и една крава да спре.ето това е днешната българска армия която няма нищо общо с онази изчезналата вече отпреди тридесет години българска народна армия.на някои може и да не му хареса написаното от мен но за съжаление е такава действителността и истината за днешната българска армия. Послеслов:за мъртвец или хубаво или нищо.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини