От х:

Днес в x:

Честваха 22 г. от създаването на Втора тунджанска бригада

    Областният управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова и заместник-кметът на община Хасково Мария Вълчева бяха гости на тържествено честване по повод 22 години от създаването на Втора тунджанска механизирана бригада в Стара Загора.

    Празникът уважиха още зам.-председателят на НС Емил Христов, областни управители, кметове и зам.-кметове от областите Стара Загора и Ямбол, командирът на Сухопътните войски генерал Михаил Попов, зам.-началникът на отбраната ген. Димитър Илиев, висши военни от Гърция и Румъния, представители на различни институции.

    Церемонията започна с тържествен молебен, отслужен от Негово Високопреосвещенство старозагорският митрополит Киприан. Владиката и командирът на Втора бригада - бригаден генерал Стоян Шопов направиха символична първа копка на православен параклис на името на Свети Георги Победоносец, който ще бъде изграден в района на военното формирование, след което с предметни награди, грамоти и звания бяха наградени военнослужещи и цивилни служители от Тунджанската бригада.

    Командирът на Втора бригада генерал Стоян Шопов удостои областния управител на област Хасково с Юбилейна грамота по случай 22-рата годишнина на Втора механизирана бригада.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      О.
      О.з. полк. Щерев
      6 -3
      18:22, 1 сеп 2020
      Пълен смях са тия бригади....само хвалби! Боеспособност - нулева! Само заплати, отчитане на дейност и на вярност към НАТО...
      • Ге
        Гей Шоу с Поп
        0 0
        02:03, 2 сеп 2020
        В Хасково сме се
        гордеели винаги само с 1 бойна част
        ....
        10 Пехотен Родопски Полк
        ....
        а шуврантиите не споменават че тая бригада
        беше цяла дивизия
        Осма пехотна тунджанска дивизия
    Последни новини