От х:

Днес в x:

Канят само до двама от Сдруженията на собствениците за разясняване на правилата за саниране

Днес в Община Смолян ще се проведе среща, на която експерти ще разясняват правилата за прилагане на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - Етап I“. Срещата ще се проведе  от 17:00 часа в зала №247, в сградата на Община Смолян. От местната администрация обаче уточняват, че във връзка с по-добрата организация и ефективност на срещата информират, че е желателно на нея да присъстват по един или двама представители от едно Сдружение на собствениците . По думите им това се налагало заради  ограничения капацитет на залата, в която ще се проведе срещата. Освен това 
експертите ще отговарят само на въпроси, касаещи конкретната програма за саниране. Нямало да представят информация  за Процедура „Подкрепа за енергия от възобновяеми източници за домакинствата“, тъй ка то тя все още не е официално обявена за кандидатстване.
 Основната цел на срещата е да се разясни на сдруженията, които вече са възложили изготвянето на енергийни обследвания и технически паспорти за сградите си, начинът на кандидатстване и необходимите документи, които следва да бъдат подготвени от сдруженията и от общината.
В края на срещата гражданите ще могат да получат информация за начина за създаване на сдружение. От Община Смолян напомнят, че  експертите на администрацията предоставят консултации на място в сградата на общинска администрация всеки работен ден от 14.00 – 16.00 ч.  в приемната при централния вход на сградата .
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини