От х:

Днес в x:

Задържаният за убийството в Гарваново остава в ареста

    Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи 30-годишният Александър Александров, арестуван за убийството на 67-годишния Атанас Николов в хасковското село Гарваново. Тя му бе наложена от съдия Боряна Бончева от Окръжен съд – Хасково днес.

    Според разследващите, на 16 януари около 17:30 часа, Александър е отишъл до дома на жертвата по прякор Глезос, за да поиска пореден заем, този път от 200 лева. Домакинът отказал да му даде пари и възникнал скандал и сбиване между двамата. Гостът нанесъл няколко удара с брадва по главата на Атанас, който починал. Трупът бил открит от съседи същата вечер около 23:30 часа и е бил подаден сигнал на спешния телефон 112.

    След престъплението, Александър заключил вратата на къщата отвън, като изхвърлил ключовете и брадвата край реката в селото. По-късно се качил на такси и стигнал до Благоевград, където на следващия ден по обяд е бил задържан в хостел.

    Срещу него е повдигнато обвинение за убийство, извършено с особена жестокост. По време на днешното заседание в Окръжен съд – Хасково прокурорът по делото Цвета Пазаитова пледира обвиняемият да остане в ареста до започване на наказателното дело срещу него. Държавният обвинител посочи, че са събрани достатъчно доказателства, че обвиняемият е извършил това престъпление. В тази връзка е направил самопризнания, но първоначално е опитал да се укрие и да заличи следите от престъплението. Разпитани са свидетели. Проведен е и следствен експеримент, с който е установен механизма и начина на извършване на престъплението. Няма данни обаче за кражба на пари от жилището на убития.

    Служебният защитник на Александър – адвокат Христо Маргаритов поиска по-лека мярка за клиента си. Изтъкна, че той е с чисто съдебно минало. Трябвало да се грижи и за двете си деца – на 4 и 8 години.

    От своя страна Александър заяви само, че е съгласен с адвоката си и поиска да му бъде наложена по-лека мярка.

    В крайна смета съдия Бончева прецени, че обвиняемият трябва да остане в ареста. Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок. При доказване на вина обвиняемият може да получи наказание от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ге
      Георги Игнатов
      14 0
      14:10, 20 яну 2023
      Ква най-тежка мярка бе ? С чисто съдебно минало-му дават максимум 6 год. Като влезне в затвора веднага му намират работа 2дни-за 3 защото е с нежна душа и с предсрочното и работата-тея 6 год. стават на 3-3.5год. С тея (доживотни) строги присъди със сигурност ще си получи заслуженото?
    • 2
      Ге
      Георги Игнатов
      10 -1
      14:23, 20 яну 2023
      А най-лошото е че Убийците в затвора се ползват с най-големите привилегий ! Причината е (същата) щото са с нежни души,може би даже и девствени, и така в Нашата Мила България
    • 3
      Ге
      Георги Игнатов
      9 -1
      14:30, 20 яну 2023
      А физиономията на Адвоката на снимката-се равнява милион думи !
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини