От х:

Днес в x:

Убийството в Гарваново заради отказан заем от 200 лева

    30-годишен мъж е задържан за убийството на 67-годишния Атанас Николов в хасковското село Гарваново. Това съобщиха на пресконференция тази сутрин окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов и директорът на Областната дирекция на МВР в Хасково старши комисар Атанас Ненков.

    Престъплението е разкрито за часове с помощта на камери за видеонаблюдение, казаха разследващите. Извършителят – Александър Александров е задържан вчера по обяд в хостел в Благоевград. Той е разпитан, включително и пред съдия, като е направил самопризнания. Като мотив за престъплението Александър е посочил, че убитият отказал да му даде пореден заем от 200 лева. Твърди, че и друг път е взимал малки суми, които в последствие е връщал.

    Гостът влязъл в къщата на Атанас по прякор Глезос, който живеел сам, нямал жена и деца. Около 17:30 часа миналата вечер двамата се скарали и се сбили, по темето на жертвата са нанесени множество удари. Предполага се, че те са нанесени с брадва. След нападението гостът напуснал жилището и е заключил вратата отвън. Все още в процес на издирване са ключовете, както и предмета, с който е убит Атанас. Предстои да се изясни колко пари точно е задигнал.

    След деянието, Александър се прибрал и казал на майка си, че ако го потърсят, да каже, че пътува за Германия. Вместо това обаче той се качва на такси и стига до Благоевград, където преди Нова година е работел във фабрика за обувки.

    „Благодарение на координацията между службите, успяхме да го задържим за по-малко от 6 часа“, каза шефът на хасковската полиция.

    Трупът на Атанас е открит в коридора на къщата му в Гарваново. Намерили го съседи, които му носели храна вкъщи от социална кухня.

    Късно снощи от прокуратурата са наложили на Александър задържане за 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, каза окръжният прокурор Иван Стоянов. За престъплението е предвидено наказание от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Александър не е осъждан. През 2020 г. с решение на съда е бил освободен от наказателна отговорност за управление на автомобил, който не е регистриран по надлежния ред. От Темида са му наложили глоба.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ал
      Александър или Асан?
      42 0
      08:49, 18 яну 2023
      убиеца ром ли е!
      • Jk
        jkl
        13 0
        13:07, 18 яну 2023
        Не, коняк е !
    • 2
      Дж
      Джем
      52 0
      09:29, 18 яну 2023
      Настоятелно моля, след координация между службите да задържите готвачите на метамфетамин в гр. Хасково.
    • 3
      Хе
      Хем Ял хем Срал
      21 0
      14:17, 18 яну 2023
      Какво се учудвате милата ни родина пропадна.Мир на праха му за 200лева те за по едно шише ракия почнаха да трепят.На държавата и трябва прост народ деградирал от всякъде.Да слуша да не мрънка и да гласува .Иначе не стават далаверите
      • Du
        Dumbpll
        4 0
        20:57, 18 яну 2023
        Прост народ - слаба държава. Коментарът е излишен...
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини