От х:

Днес в x:

Разкриха валута за 2.1 млн.лв. при опит да бъде изнесена незаконно от България към Турция

Голямо количество недекларирана валута е разкрито на граничния български пункт „Капитан Андреево“ при два опита да бъде пренесена в Турция, съобщават от Агенция „Митници“.

Става въпрос за валута с равностойност на 2 118 831 лева.

Едната част от парите са разкрити в първия ден на 2023 година при проверка на влекач с полуремарке с турска регистрация. Камионът идвал от Нидерландия. Отклонен е за оглед по метода „анализ на риска“. При проверката с рентген между декоративната кора зад леглото в шофьорската кабина и във задната стена са открити 9 полиетиленови плика с пачки норвежки крони и евро. Още два полиетиленови плика с такова съдържание са извадени от пластмасов куфар за инструменти. Общото количество на контрабандната валута е за над 4, 7 млн. норвежки крони и 225 150 евро.

Другият случай, за който съобщават от Митниците, е преди настъпването на новата година. На 26 декември в камион с начална дестинация Великобритания и крайна-Турция са открити зад метални алуминиеви профили в предната част на полуремаркето 358 440 британски лири 360 шотландски паунда
Шофьорите и на двата камиона са турски граждани. Те са привлечени като обвиняеми с постановления на наблюдаващите прокурори по две бързи производства.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини