От х:

Днес в x:

Блокират пътя за Маказа,жители на кв."Гледка" излизат на протест

Жители на квартал "Гледка" ще протестират утре, на международния път за Маказа при завод "Орфей" във връзка с тежкотоварния трафик, който преминава през улица "Димитър Маджаров" и руши къщите им чрез вибрациите по пътната настилка. Това ще стане със затваряне на пътя в рамките на половин час с жива верига - от 8.30 до 9 часа. "Настояваме за ограничителен режим на тежкотоварните превозни средства не във времето някога, а сега", казват организаторите.

Причината за протеста е неудовлетвореността от отговора на кмета Хасан Азис по казуса.

КАК ЩЕ ПРОТЕЧЕ ПРОТЕСТЪТ?

"Утре сутринта, в 8.30 жители на улицата, поканили сме и разбира се, и други, ако искат да ни подкрепят, ще затворим, както бяхме уведомили и РУ, и кмета на Кърджали, международният път в района на завод Орфей за половин час и се надяваме, да постигнем поне още една крачка напред в движението в полза на нашите искания. Досега сме внесли подписка при кмета Хасан Азис, получихме отговор от него с обещания какво ще се случи, но не сме удовлетворени от отговора, нито от сроковете, в които вероятно някога ще се случат тези добри пожелания.

ЗА ОТГОВОРА НА КМЕТА ДА СЕ ГОВОРИ С ТРАНСПОРТНИТЕ ФИРМИ

".....Това е едното и така, звучи по-бързо да се случи във времето. Другото е,......да се води кореспонденция и да се поиска разрешение от София за промяна на път или за създаване на такъв от Южна Промишлена зона, което звучи във времето като добро пожелание за Околовръстен път на Кърджали".

КОИ ОЧАКВАТ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНЯТ КЪМ ПРОТЕСТА

"...Не искаме да нарушаваме по никакъв начин ритъмът на отговорности, и на живот, и на ангажименти. Но всички, които са на разположение в този ден и час свободни, както и по-възрастните, ще бъдат на място и ще очакваме подкрепата. Обърнали сме се за подкрепа и до Общинския съвет сме писали, за всички, които искат да бъдат с нас и до нас, в проблема ни. Без значение дали вали дъжд, или падат камъни, с извинение....но сме твърдо решени, както сме си обещали, да си искаме и да си търсим по навременни действия".

КОЛКО ГОЛЕМИ СА ПОРАЖЕНИЯТА ВЪРХУ КЪЩИТЕ

В някои къщи има не само пукнатини, но са поддали и носещи колони. "Ние вече не дирим тишината, това е лукс, но това тресене на домовете, това тракане на дограмите, и най-вече ни плашат пукнатините в приземните етажи. Тук говорим за страх. Вече не искаме да мълчим. Имаме нужда от подкрепа, и то навременна, не някога, благопожелателна във времето, а сега".

БНР Радио Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини