От х:

Днес в x:

Падна имунитетът и на Масларова. Преглед на националния печат

„Стандарт": Карантина

Свинският грип ни покоси. Над 210 от всеки 10 000 души у нас са със страшните симптоми - 40 градуса температура, жестоки болки в ставите и мускулите, остра кашлица, която лесно става пневмония. България е под карантина. За първи път у нас бе обявена национална грипна епидемия. Заразата расте лавинообразно, съобщи епидемиолог номер 1 д-р Ангел Кунчев. Прогнозите на Световната здравна организация сочат, че свинският вирус ще тръшне всеки трети европеец.
От понеделник училищата хлопват кепенци. Яслите и забавачките ще се затварят, ако 30% от децата отсъстват. Болниците спират планови операции и свиждания. Задължително носене на маски в градовете обсъждат кметове. Кръчми, театри, кина и молове няма да се затварят, съобщиха от здравното министерство. Но призоваха хората да ги избягват.

„Новинар": Падна имунитетът и на Масларова

Само няколко дни след като експремиерът Сергей Станишев остана без имунитет, в същата ситуация се оказа и бившият социален министър Емилия Масларова. Главният прокурор Борис Велчев е внесъл искане в четвъртък за снемане на имунитета на червената депутатка, съобщи шефката на НС Цецка Цачева в началото на пленарното заседание. Масларова пък връчи на Цачева писмено съгласие, че се отказва от депутатския си защита, защото не иска да пречи на разследването.


„24 Часа": Лихвите да паднат с 3%, иска Дянков

"Финансовият риск на страната намаля и банковите лихви трябва да паднат поне с 3 процентни пункта", заяви вчера във Варна вицепремиерът Симеон Дянков.
Той очаквал от банките на предстоящата нова среща в сряда да му дадат поне 10 идеи и предложения, които биха създали условия за падането на лихвите. По думите му една от възможностите е емитирането на еврооблигации. Друга идея е да се размразят плащанията за бизнеса, който се занимава със строителни проекти чрез меморандум между банките, финансовото и строителното министерство.

„Дума": ДАНС се заема с Красьо

ДАНС ще нищи случая с Красьо Черничкия от Плевен и контактите му с магистрати и полицаи. Това стана ясно вчера след среща между главния прокурор Борис Велчев и председателя на ДАНС Цветлин Йовчев. Шефът на агентите е поел ангажимент негови служители в най-кратък срок да изяснят ситуацията около нерегламентираните контакти на съдии, прокурори и полицаи с Красимир Георгиев. Всичко трябва да стане ясно до дни, заяви говорителят на главния прокурор Стелиана Кожухарова.
ДАНС ще помага на прокуратурата заради огромния обем информация, който трябва да бъде проверен. Затова е назначен и втори наблюдаващ прокурор. Кожухарова съобщи, че следващата порция магистрати, чиито имена ще бъдат обявени, ще са тези, на които Красьо е звънял, но комуникацията не е била двустранна. Контактите на бизнесмена с полицаи ще бъдат разследвани по-нататък.


„Сега": Министър Трайчо Трайков не е в конфликт на интереси

Министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков отпада от полезрението на антикорупционната комисия, след като вчера членовете й решиха, че длъжността "прокурист" не попада в хипотезите на закона за предотвратяването на конфликт на интереси. Трайков обяви в декларацията си като шеф на ведомство, че е бил прокурист на "ЕВН България ЕР" АД и "ЕВН България Топлофикация" ЕАД. От "Коалиция за България" веднага го заподозряха в конфликт, след като правителството реши да възобнови проекта "Горна Арда", където ЕВН е акционер.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини