От х:

Днес в x:

Mercedes SLS ще има версия Black Series

В началото на седмицата стана ясно, че перформанс подразделението на Mercedes-Benz, AMG, е започнало да работи по модификация Black Series на новия си суперавтомобил SLS, която се очаква да се появи на пазара през 2013-та.

Основната разлика между стандартния Mercedes SLS и версията Black Series ще е в ефективността на 6.2-литровия V8 двигател.

При стандартния модел мощността на агрегата е 563к.с., а максималният му въртящ момент достига 649Нм., докато от AMG обещават SLS Black Series да разполага с минимум 600к.с. мощ и 680Нм. въртящ момент.

Главният двигателен инженер на немците, Фридрих Айхлер, сподели че този агрегат има много по-големи възможности, които тепърва ще бъдат развивани. Очаква се Mercedes SLS Black Series да може да ускорява от 0-100км/ч. за 3.5сек. и да развива над 330км/ч., докато при стандартния модел тези показатели са съответно 3.8сек. и 312км/ч.

Mercedes SLS Black Series ще получи също подобрения по аеродинамиката и разбира се по-ниско с поне 50кг. тегло, чрез използването на повече композитни материали.

Най-вероятно ще бъдат направени промени и по диференциала, който ще е нов, самозаключващ се, докато трансмисията отново ще е седемстепенната с двоен съединител, предаваща задвижването към задните колела.

„Черната" версия на суперавтомобила ще бъде произведена в изключително лимитирана серия, като се очаква цената на всеки един екземпляр да е около 260 000 евро, което е доста над тази на серийния модел.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини