От х:

Днес в x:

Карадайъ: Предложихме на президента да вземат като конклава във Ватикана да ни затворят до бял пушек

Предложихме на президента, ако има удобна зала в президентството, да вземат като конклава във Ватикана да ни затворят до бял пушек. Това каза Мустафа Карадайъ, председател на ДПС, пред журналисти след консултациите за съставяне на правителство в 48-ото Народно събрание, провеждани от държавния глава Румен Радев. Българските граждани очакват да има стабилно правителство, българските граждани очакват да се решават проблемите, които произтичат от множеството кризи, в които живеем, но за да решаваме проблемите на гражданите и за да преодолеем кризите, първата стъпка е преодоляване на политическата криза, добави той.

Преодоляването на политическата криза няма да стане чрез "розови линии", "червени линии", "черни линии", предварителни условия. Преодоляването на политическата криза минава през нормалността в политиката и диалог, каза Карадайъ.

Той коментира, че различните политически партии поставят различни неизпълними условия помежду си и го използват като параван, казвайки, че са го обещали на избирателите си. Разделителните линии, които си поставят, при липсата на политическа визия и приоритети, ги остават в полето на очертания враг, добави той. И разясни, че така "самите партии са си очертали врага и са се упражнявали на гърба на врага".

ДПС, включително и в последната предизборна кампания, не очертаваше врагове и затова днес водим еднакво разговори с всички. За съжаление, все още сме на ниво разговори, а очакваме от разговори да минем на етап диалог. Нямаме разделителни линии, нямаме предварителни условия, както виждате в парламента си говорим с различните партии и затова разделителните линии и предварителните условия "минират" диалога, каза Карадайъ.

Българските граждани четири пъти произвеждат една и съща конструкция в НС – нито една партия да няма мнозинство, дори трудно първите две партии правят мнозинство, дори сега и не правят мнозинство. Българските граждани казват – ние там не ви пращаме за реваншизъм и омраза, а в диалог, координация и взаимен контрол да ни решавате проблемите, каза още Карадайъ.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Хи
    Химена
    4 0
    15:00, 2 ное 2022
    Бойко ( убиец български ) , дай му сила на ха Карадайътъ да хъ управлява дет са вика . Да ни смени вярата , така ще има пари и от емирствата.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини