От х:

Днес в x:

Панев: Първият мандат е обречен, коалиция с БСП е нежелана

Първият мандат за съставяне на правителство е обречен на провал и това г-н Борисов много добре го знае. Изглежда ми, че и вторият мандат наистина е обречен поради промените в Изборния кодекс. Парламентарното мнозинство не се занимава с истинския дневен ред на България. Оттам нататък какво правителство на малцинството? Дай Боже да има някакво развитие, но е силно съмнително", заяви пред бТВ Владислав Панев, зам.-председател на ПГ на "Демократична България".

Днес обединението ще проведе среща с кандидата на ГЕРБ за премиер Николай Габровски. Той обаче няма да получи подкрепа.

"От няколко месеца тече някаква младежка свалка от тяхна страна. Няма да се поддадем. Не мисля, че Борисов може да стои встрани, в Банкя, да не си вдига телефона и да не раздава заповеди оттам. Естествено, че той ще взима крайните решения. Важно е какво ще е парламентарното мнозинство зад това управление. То очевидно ще се състои от групата на ГЕРБ, която не е особено сговорчива по отношение на важните реформи в България", каза още той.

По повод евентуални преговори за втория мандат на "Продължаваме промяната", той заяви, че в "Демократична България" не готови за коалиция с БСП по няколко причини.

"Най-важната е заявката на партията за предизборни харчове на пари, които ги нямаме. Все едно да подписваме многомилиарден чек от името на бъдещите поколения. Това е неприемлива политика", каза Панев.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини