От х:

Днес в x:

Откази на помощи за отопление заради надвишен доход и за ученици, били по-големи

    2763-ма души от Хасковска област, които са подали заявления за помощи за отопление, няма да получат подпомагането. Основната причина за това е, че декларирания от тях доход, надвишава изискуемия, обясни главният експерт в Дирекцията за социално подпомагане в Хасково Васка Атанасова.

    Въпреки отказите обаче, се отчита повишаване на броя както на подадените, така и на одобрените заявления. Подадените са 14 313 за този отоплителен сезон, което е с 1522 по-малко от миналогодишния. Разписаните до момента заповеди за отпускане на помощта са 10 131.

    Крайният срок за подаване на документите за енергийно подпомагане е 31 октомври, напомни Васка Атанасова. Тя уточни, че хората, които са одобрени, ще получат помощта в размер на 523.55 лв. и още още 100 лева, отпуснати по силата на постановление на Министерски съвет, наведнъж.

    Откази има и по заявленията, по които се отпускат суми за деца записани в първи и в осми клас за първи път.

    Тук основната причина за отказа е, че при проверка става ясно, че учениците всъщност не са записани за първи път в съответните два класа. За помощ за ученици се кандидатстваше до 15 октомври. Подпомагане е отпуснато за 1655 първокласници и за 1527 осмокласници.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      То
      Тото
      5 -5
      14:02, 27 окт 2022
      Снощи вашият министър каза, че всички получили отказ, ще бъдат все пак подпомогнати, защото отпускат нови средства от МС.
      Вие не гледате ли новини?
    • 2
      Ка
      Катъра Мехмед
      10 -1
      18:09, 27 окт 2022
      Какво значи-помощи,и защо се дават на здрави и прави хора!?Работници се търсят навсякъде,ама по лесно е така,нали!Айде на възрастни,инвалиди и нетрудовоспособни хора нека се помогне.80% от тия дето взимат помощи са пишман тарикати,дето цял живот карат метър,и не ебават нищо да подхванат,ей така на гърба на държавата.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини