От х:

Днес в x:

Най-добрите в света показват бойни изкуства в Свиленград

Едни от най-добрите майстори в света по бойни изкуства ще гостуват в Свиленград утре, съобщиха от общинската администрация. Тайните на ВИНГ ЧУН ще покажат Кийт Керншпехт, майстор 10 степен и президентите на федерациите на Испания Виктор Гутиерес и на Австрия Оливър Кьонинг, носители на 7 майсторска степен.  Демонстрациите по китайското бойно изкуство ВИНГ ЧУН ще се проведат утре от 17.00 часа в кино “Тракия”.

 Винг Чун  е китайско бойно изкуство, стил кунг-фу, който се характеризира с икономични движения, стабилни позиции и най-вече с практическата си насоченост. Той е особено ефикасен при близък бой и техниката му е построена на желязна логика.

Използва се като метод за самозащита от агресията и е въведен в специалните части, полицията, силите на реда, както и в някои програми за превенция на насилието в Европа и Америка.

Грандмайстор Керншпехт е Доктор Хонорис кауза на Пловдивския университет, почетен професор на Пловдивския университет и Националната спортна академия. Преди да гостува на Свиленград, той ще изнесе лекции и демонстрации в София и Пловдив.

Събитието се организира от ректора на Националната спортна академия проф. Димитров, проф. Веселин Маргаритов от Пловдивския университет и кмета на Свиленград Георги Манолов.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини