От х:

Днес в x:

Грипът идва. Виенски университет открива филиал в Хасково. Преглед на регионалния печат

„Грипът идва“ алармира в челно заглавие вестник „Хасковска Марица“. Свински грип все още няма, уточнява вестника, но за сметка на това върлуват други вируси. Лекарите твърдят че всичко е наред, родители на болни лица обаче ги уличават в лъжа. Хасковлии се презапасяват с предпазни маски. Само за няколко часа вчера били продадени близо 100. На водещата броя снимка, таксиметров шофьор се качва в автомобила си с характерната за хирурзите маска.

„Съдът се превръща в школа за танци“ съобщава в заглавие над главата вестникът. Служителките на Темида редовно се вихрили на народна музика между 17 и 19 часа. Председателката на Хасковския административен съд Теодора Точкова разрешила подопечните и да взимат уроци. Оригинална анти-стрес мярка в тая криза...

„Пускат тихи уредби по минаретата“ Главния Мюфтия Фуак Хаджи Мурад се договорил с кмета Георги Иванов силата на звука от високоговорителите да бъде регулирана от общинска комисия. На фона на цялата истерия, бързо постигнатото делово съгласие на двамата заслужава адмирации. Ще видим как ще се спазва.

„Пиян Шофьор уби 22 годишна жена“ водещо заглавие от страница 3-та. 48 годишен шофьор на Форд със 1.88 промила алкохол влиза в насрещното, удря движещ се Хюндай, и убива на място 22 годишно момиче. Друга девойка-на 20 е с тежка черепномозъчна травма. Суха статистика и една трагедия зад нея...

„Лъсна нова Далавера на Мустафа Емин“ Шефът на областната земеделска служба заменял на поразия имоти от които се блажили хора на Мюмюн Искендер. Комедията стигнала до там че експертна комисия назначена от самия Емин дава становище да не се разрешава конкретна заменка,, а Емин я прави няколко месеца по късно. Намазалите се са Иляз Рамис и Делчо Пехливанов. Малево Узунджово,Спахиево и Сираково са сцените където най често се разиграва действието На ти кон, дай ми кокошка. Курникът остава в областната служба, тоест в държавата.

„България: Прасета по улиците и невъзпитани чиновници“ това твърди една госпожа която се изявява като учител в Испания. На неделно училище в град Хатива. Добре че дойде от Испания за да ни каже нещо което вече знаем. За чиновниците де. Тия прасета по улиците не сме ги видели, по градовете поне. Може би защото част от тях все пак емигрираха в чужбина.

„Виенски Университет с филиал в Хасково?“ открива новинарското експозе вестник „Новинар Юг“ Делегацията водена от кмета Георги Иванов, ще обсъжда в австрийския град Вийден откриването на филиал на някой от тамошните два университета в Хасково. В побратимения австрийски град е Държавния технически университет на Австрия и ВУЗ за подготовка на медицински кадри. По инициатива на архитект Томи Томов, бил изготвен проект за превръщането на вече закритото училище „Христо Ботев“ в сграда на ВУЗ. Изглежда добре. На картинка...

„Хасковското детско пълно с пневмонии“ 35 деца в момента били с пневмонии, но това било нормално в началото на зимата, казват от тукашната педиатрия. Родителите май не смятат нещата за много нормални и масово купуват маски от аптеките. И тук водещата броя снимка е на човек със маска, само че в случая на млада аптекарка. Някак си маската изглежда по ....привлекателна.

„Изключиха Орхан Шабан от ДПС“ Тези които си мислят че ДПС управялав община Минерални Бани, се лъжат. Шабан от събота неъ е член на Движението. Той бил натирен от ДПС организацията на Сърница. За това намекна и един от опозицията му в Баните, председателят на Общинския съвет Муса Чолак в интервю за Haskovo.NET от този петък. Скандалът започнал в Караманци и ескалира в Сърница, където двете групировки на Движението стигнали до резултата да отлюспят своя кмет. Според областния ДПС Лидер Мехмед Атаман, няма проблеми в ДПС. Партията им била демократична, Доган не взимал еднолични решения, и всичко ще се нареди. Въобще интервю пълно с оптимизъм. На страница 4-та.

„Отмениха Паскалевите дни заради грип“ забраната за празненства и школски мероприятия удари най вече по гимназията по Туризъм в Хасково, която тази седмица се бе подготвила да празнува патронния си празник.

„Литекс хвърли око на вратар на Хасково“ Става дума за вратар на юношеския „Асти АБ“ към Спортното училище, който сега пази за Хасково. И друг наш можел да заиграе в по-горна димизия от следващия сезон. Бре, колко сме добри. 4-ти отзад напред във В група. Ама ще продаваме на Литекс. Тц, тц.

На спортните страници в днешната преса няма информации за Григор Димитров или Диа Евтимова.Аааах излъгах! „Хасковска Марица“ се е отчела. „Гришо се изкачи с две места напред“. Денят вече ще е по-спокоен.

Това бе повечето от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини