От х:

Днес в x:

Люба Кулезич: Изклатени сме всички ние, наречени за удобство на социолозите електорат

Само ден след изборите лъсна като гол задник в бостан срамният факт, че 70 милиона, похарчени за провеждането им, са отишли за тоя, дето клати гората. По-точно изклатени сме всички ние, наречени за удобство на социолозите електорат. Така започва предаването си Люба Кулезич ("Честно казано" по Евроком)

Някаква безлична маса от тъпаци, подмамени към урните от лъжеводачи, подобно на стадо, готово вкупом да скочи в пропастта. Е, добре, скочихме за пореден път в безпътицата. За да могат чобаните с гегите да си приписват някакви жалки проценти победа и пак да си разпределят лапачката в тъмни пазарлъци за наша сметка. Този път с фалшив евроатлантически етикет.

Оказа се обаче, че сме били нахендрени в една мазна и хлъзгава изборна измама. И това стана ясно буквално 24 часа след обявяването на резултатите. Били сме пратени за зелен изборджийски хайвер, ето как: От ЦИК най-сериозно ни обясниха, че имащите право на глас у нас в момента са малко над 6 милиона и 602 хиляди български граждани над 18 години. Тази внушителна цифра, ура! Може и да е зарадвала наивниците, че новината за измирането и за топенето на нацията е силно преувеличена. Но не би. Като гръм от ясно небе дойде решението на Националния статистически институт да публикува данните от последното преброяване на населението през октомври миналата година, и при това само ден след края на изборите.

Защо оповестяването стана именно сега, а не месеци по-рано, след като информацията е била вече готова и обработена? Това е въпрос за истинско разследване, а не за оправдания с ковид епидемията и други словоблудства, каквито чухме. Кой е наредил на шефовете на статистиката да си траят, докато изборите се проведат по остарелите данни от преброяването отпреди цели 11 години? Да не забравяме, че НСИ е на подчинение на Министерския съвет. А той в качеството си на служебен кабинет по закон трябва да осигури честното и прозрачно провеждане на вота за парламент. Това му е работата, не кадрови чистки. Но гълъбарникът, въдворен на „Дондуков“1 от президента Радев, е направил точно обратното, май.

Развързал е ръцете на ЦИК да съставя избирателните списъци по вече неактуалните данни от по-миналото преброяване през далечната 2011-а година. И това прилича на саботаж. А замитането на скандала под килима от мрънкащите медии навява мрачни мисли. Защото информацията, оповестена следизборно от статистиката, се оказа катастрофална. Реално общият брой на българските граждани от пеленачетата до столетниците е 6 милиона 519 хиляди.

Ако от това число извадим малко над 1 милион деца и непълнолетни, излиза, че в избирателните списъци трябва да фигурират близо 1 милион и 400 хиляди по-малко граждани в сравнение с обявените от ЦИК, където хората над 18 години с право на глас са много повече от цялото българско население в момента. От което пък се получава вижте какво - че отчетените от НСИ като умрели за последните 11 години 844 хиляди българи също са гласували на 2-ри октомври. Което си е направо филм на ужасите и идеален повод за фалшификации.

От ЦИК се оправдаха, гледайки в обувките си, че са ползвали данните от преброяването през 2011 г. Обаче и това се оказа невярно. Излезе, че са завишили бройката на имащите право на глас с още 242 219 човека дори в сравнение с овехтелите вече данни от преброяването през прочутата 2011-а година. Е, скоро мисля, че ще им се наложи да отговарят за причините за това пред съда. Както и защо не са настояли да получат същинските данни от последното преброяване преди една година. Това е повече от неприлична тайна.

Защото издава или безхаберие, или съучастие в задкулисен комплот за изкривяване на резултатите от вота. Дали в случая поръчителите и победителите от изборите са заедно в тази завера, историята засега мълчи. Изводът обаче е еднозначен: изборите на 2-ри октомври са проведени на базата на неистински данни! Следователно, те са опорочени. И трябва да бъдат атакувани пред съда. Защото, първо променят избирателната активност. Тя не е прословутите 39,8 %, както бе отчетено с отчаяние „какви сме тъпаци пасивни“, а е близо 50 %. Т.е. не е рекордно ниска, както ни бе внушавано, че ще бъде така далеч преди изборния ден.

И тази предварително демобилизираща мантра течеше едновременно с мощните социологически залпове по избирателните нагласи в полза на ГЕРБ, на ДПС и силно надценявания до последно Копейкин за тотално объркване и отвращение. Втората фалшификация е още по-отвратителна. Тя подменя картината на мандатността, колкото и сложно да звучи това в момента, т.е. изкривява се персоналният състав на парламента. Например, в обезлюдяващите се области с компактно турско население ДПС сега получава повече депутати благодарение на сбърканите избирателин списъци, отколкото реално заслужава.

И с ГЕРБ е така по опустяващите откъм хора места. А София, която е набъбнала без ЦИК да забележи до 1 милион 383 хиляди 435 души с постоянна адресна регистрация, губи близо 10 мандата заради врътките със същите тези избирателни списъци. Не мога повече да обяснявам. Аритметиката е сложна, но картинката е страшна. На този фон пазарлъците за правителство на евроатлантическите ценности в коалиция с лъжата и двуличието са просто зловещи. И така: тези избори плачат за касиране, както мафията вече наистина е за изриване. Време е, защото България вече няма време.

Източник: Евроком

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Го
    голяма ******
    3 -3
    09:12, 8 окт 2022
    изпускане на гадно вонящ въздух
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини