От х:

Днес в x:

Ремонтират поредна счупена детска площадка в Хасково, имоти са превърнати в сметища

    За поредна счупена детска площадка сигнализираха читатели на Haskovo.net. Тя се намира край блок 6-14 на улица „Атон“ в центъра на областния град.

    Там беше изкъртена основата на морски шах на метална стойка. Живеещите наоколо предположиха, че вероятно съоръжението е било удряно с ръце или с крака, в резултат на което бяха изкъртени плочките под него. Отделно липсваше металната врата за вход и изход в детската площадка, която е била разбита. В пясъчника имаше куп отпадъци – пържени картофи, найлонови торбички.

    Живеещите наоколо предполагат, че вандалщината е дело на младежи, които обикновено нощем се събират в детската площадка и вдигат шум. Възрастен мъж заяви, че една вечер направил забележка на тийнейджъри да пазят тишина, но те му отвърнали, че ще му нарежат гумите на автомобила. Хасковлията и съседите му са на мнение, че вандалите, счупили площадката, трябва да бъдат издирени и наказани. Според тях трябва да се монтира видеонаблюдение с цел по-строг контрол.

    Тази сутрин на място имаше служители на хасковската фирма „Грийн партнърс“, отговаряща за чистотата във въпросната детска площадка. От дружеството заявиха, че редовно почистват този обект, но той не можел да се задържи чист заради недобросъвестни граждани.

    Около 9:30 часа днес на място пристигнаха и служители на хасковска фирма, ангажирана с поддръжката на детските площадки. Те донесоха нова врата, която започнаха да монтират. Заявиха, че периодично извършват ремонти. Посочиха, че съвсем скоро са ремонтирали други 4 детски площадки в Хасково заради нанесени щети от вандали.

    Междувременно граждани се оплакаха, че кътчета от частни имоти в центъра на областния град са се превърнали в свърталища, сметища и тоалетни. Две от тях се намират зад пешеходната „Сан Стефано“. В оградени терени са изхвърлени купища отпадъци и се носи неприятна миризма. От сметопочистващата фирма казаха, че ангажиментът за почистване на терените е на собствениците и те нямат правомощие да влязат вътре.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      По
      Потърпевши
      17 0
      12:03, 5 окт 2022
      В съседство на улица "Витоша" има още една пострадала площадка. От месеци почти всяка вечер се събират тийнейджъри и по цели нощи тормозят квартала с пиянските си изпълнения и чалгата, която пускат. Опитахме с добро, ефект 0. Държат се отвратително арогантно с хората, които се опитват да спят в полунощ и се осмеляват да им направат забележка. Кочината /Да, точно кочина е!/, която оставят е опасна за децата и родителите, които ползват съоръженията по предназанчение.
      Често се звъни на 112. Полицаите идват, тийновете си тръгват и на следващата вечер всичко се повтаря.
      Площадката я възстановиха няколко пъти, но само дни по- късно след това отново има счупени уреди. Спешно е необходимо видеонаблюдение и наказания за извършителите.
      Нищо няма да се промени, докато не се въведат строги наказания за ВСИЧКИ нарушили закона (без значение чии деца са), дебели глоби, възстановяване на повреденото и задължително обществено полезен труд.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини