От х:

Днес в x:

Д-р Венко Вълчев от „Възраждане”:Здравната помощ трябва да бъде безплатна, да спрем търговията със здравето на българина!

Подкрепата за „Възраждане” с всеки изминал ден расте, оценката на избирателите е отлична.  Социолозите ни дават 2-3 позиция в страната,  но реалните ни резултати са по- високи.Това е дълбокото убеждение на областният лидер на „Възраждане” в Кърджали д-р Венко Вълчев, който е втори в листата за Девети кърджалийски многомандатен район. Той посочи,че „Възраждане” дължи популярността си на последователна политика.  В момента в страната има икономически,социален и духовен мрак.  Само нашата партия предлага светлина. Ние сме за рестарт на държавата, каза още д-р Венко Вълчев. Той посочи, че в момента в малките градчета цари страх от елитарните структури на ГЕРБ и ДПС. На  системните партии дължим разруха на икономиката, ограбена банкова система, осквернени социални идеали,посочи д-р Вълчев.

Приближава денят,  в който всеки от нас трябва да направи избор, касаещ бъдещето на държавата ни- да бъде свободна , независима, или такава от колониален тип,се казва в обръщение на д-р Вълчев към избирателите в 9МИР. Той посочва още: Последните години на злополучния политически „преход“ доведоха страната до поредната национална катастрофа- във всички области на обществено-културния ни живот. Свидетели сме на медико-социална, икономическа, финансова, военно-отбранителна и стопанска криза. Златото на България е изнесено (ограбено) зад граница и в момента се намира под чужд контрол. Предприятията ни в стопанския сектор са разпродадени на „свои хора“ и зависят от чужди интереси. Демографският срив застрашава страната ни да остане без младо, работоспособно население. Децата ни са подложени под ударите на унизителни джендърски идеологии, развращаващи младото поколение.

 Д-р  Венко Вълчев е човекът,който с вещина познава една от най-болните теми на обществото и региона ни-здравеопазването. Решен е,ако родолюбивите избиратели от региона го изпратят в Народното събрание да работи за цялостното реформиране на българското здравеопазване,както и на това в Кърджалийско.Целият му жизнен път е отдаден на здравето на хората.

 Д-р Венко Вълчев е роден на 4 декември 1972 година в тракийския град Чирпан. Завършва гимназия в родния си град. След отбиване на военната си служба следва в Тракийския университет в Стара Загора.Завършва медицинския факултет.Започва работа в Спешния център в Чирпан.От 2000 г. е семеен лекар най-напред в родния си град,а в последствие в Джебел.От 2016 г.работи в Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Атанас Дафовски”. Специализант по ендокринология.

  Според д-р Вълчев здравната система в България е крива гнила круша, която не трябва да се кастри,а да се сече от корен. Категоричен е ,че в момента се източва държавата и НЗОК .Трябва да има повече държава.Трябва здравеопазването да е безплатно т.е. достъпно, както е по Конституция, категоричен е медикът.

  Д-р Вълчев смята, че здравната ни система в основата си е много порочна. Вместо приоритет да има доболничната помощ пред болничната за да се гарантира навременна медицинска грижа е точно обратно. Броят на специалистите в страната е непропорционално по- голям от този на личните лекари. Последица е бумът на частни болници, които източват НЗОК. Клиничните пътеки са порочна практика.Затова е много важно да се подпомогнат личните лекари. По закон сега те са търговци. Половината от приходите им се заделят за ДДС, осигуровки, наеми, ток, вода. Въпросът трябва да се реши радикално.Те трябва да са под закрила на държавата. Достъпът до личните лекари трябва да е безплатен. В страната и особено в Кърджалийска област те се нуждаят от добра инфраструктура-оборудвана здравна служба в селата и достъп до нея от махалите. Кърджалийско се слави с ужасна инфраструктура и мераклии за лични лекари липсват. Младите хора пък направо бягат от тези практики., подчертава д-р Венко Вълчев.

 Медикът от „Възраждане” е категоричен: Работя и ще работя здравната помощ в страната и в Кърджалийско да е наистина безплатна. Тя трябва да е гарантирана от държавата!

Възраждане е с номер 14 в бюлетината!

Възраждане за България!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация  

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Последни новини