От х:

Днес в x:

МВР започна спецакция срещу престъпността, но и за купуване на гласове

    МВР започна мащабна полицейска акция. Операцията започна от днес в Симеоновград и бяха блокирани всички входове и изходи на града.

    Униформените проверяваха влизащи и излизащи автомобили. При операцията обаче предиобед се образуваха колони от коли, което изнервени шофьори.

    Акцията беше обхванала и вътрешността на Симеоновград. Над 60 полицаи и жандармеристи, служители на НАП и Агенцията по безопасност на храните проверяваха хранителни магазини, заложни къщи и домове на хора от криминалния контингент.

    На място беше директорът на Областната дирекция на МВР в Хасково старши комисар Атанас Ненков. Той заяви, че специализираната полицейска операция е с цел противодействие на конвенционалната престъпност, издирване на лица и МПС-та, предотвратяване и разкриване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите и нарушение на Закона за движение по
    пътищата. На този етап няма данни за търговия с гласове в Симеоновград преди изборите за народни представители на 2 октомври. Местните отричаха да им са предлагани пари, за да гласуват за партия или определен кандидат.

    До около обяд днес единственото открито нарушение в Симеоновград беше наличие на търговски количества лекарства в хранителен магазин на улица „Съединение“.

    От МВР информираха, че подобни операции ще се провеждат всеки ден в цялата Хасковска област, като идеята е да се повиши доверието на гражданите към полицията.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини